Marka bilinirliği bir firmanın belki de en güçlü profesyonel göstergesidir. Dolayısıyla daha etkili bir marka kimliği geliştirmek şirketlerin sektörel anlamda varlık gösterebilmelerinin öncelikli koşullarındandır.
Her ne kadar katılımcı ve etkileşimli platformların ortaya çıkışı ile birçok işletme marka farkındalığını ve eşitliğini geliştirme fırsatı yakalamış olsa da gerek şahsi gerek ticari bir marka kimliği inşası ciddi zaman ve kaynak tahsisini gerektirmektedir.
Marka geliştirme ve kimlik kazandırma faaliyetleri en bilinen haliyle pazarlama faaliyetleri çerçevesinde hedef kitleyle kontak kurmak ve markanın ifşasını sağlamaktır. Ancak her şeyden önce bu tümüyle bir değer yaratma sürecidir. Bu da tüketicilerin işletmeniz hakkında bildiği, hissettiği ve deneyimlediği her şeyi bir bütün olarak kapsamaktadır.
Marka oluşturmanın ilk aşaması markanızı tanımlamaktır. Bu, markanızın gerçekte neyi temsil ettiğini belirlediği için çok kritik bir adımdır. İşletme markanızı tanımlarken temel güçlü yönlerini içeren bir kontrol listesi oluşturulmalıdır.
Güçlü temeller üzerinde farklılaşmış bir marka, firmanızın büyümesini çok daha kolay hale getirecektir. Bu kapsamda cevaplanması gereken sorular şöyle sıralanabilir: Ne tür bir firma istiyorsunuz? Organik olarak büyümeyi mi planlıyorsunuz? Genel iş stratejisi, marka geliştirme stratejinizin bağlamıdır, dolayısıyla başlangıç noktası burasıdır. Firmanızı nereye götürmek istediğiniz konusunda netlik sağlandığında markanız oraya ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
Hedef müşterileriniz kimler? Araştırmalara göre, yüksek büyüme yüksek kârlı firmaların açıkça tanımlanmış hedef müşterilere sahip olmaya odaklandığını göstermektedir. Odak ne kadar dar olursa, büyüme o kadar hızlı olur. Hedef kitle ne kadar çeşitli olursa, pazarlama çabalarınız o kadar seyreltilir.
Bu aşamada profesyonel hizmetler pazarında firmanızın marka konumunu belirlemeye hazırsınız. Firmanızın diğerlerinden farkı nedir ve hedef kitlenizdeki potansiyel müşteriler neden sizinle çalışmayı seçmelidir?
Bir sonraki adımda, marka konumunuzu çeşitli hedef kitlelerinize mesajlara dönüştüren mesajlaşma stratejisi belirlenmelidir. Temel marka konumlandırmanızın tüm potansiyel müşteriler için aynı olması gerekirken, her bir kitle bunun farklı yönleriyle ilgilenecektir. Her bir spesifik hedef kitlenin ayrıca ele alınması gereken belirli endişeleri olacaktır ve mesajların bu yönde kanalize edilmesi için farklı kanıt türlerine ihtiyacı olacaktır. Mesajlaşma stratejisi tüm bu ihtiyaçları karşılamalıdır.
Marka adı büyüdükçe marka oluşumunu devam ettirmek için sorumluluklar ve beklentiler de artar. Marka büyümesini sürdürmenin en iyi yolu faaliyetlerin düzenli olarak marka bilinirliği seviyeleri ve etkileşim seviyeleri gibi ölçütler aracılığıyla başarıların değerlendirilmesidir.
16 yıllık tecrübemiz ve uzman kadromuz ile kurumsal yönetim kapsamında sunduğumuz çözümler ile birçok firmanın karlılığı artırılmış; problemlere sistematik ve istikrarlı çözümler sağlanmıştır.